ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ευχές για νέο Σχολικό Έτος

 

Ξεκινάμε μια νέα σχολική χρονιά με θετικές σκέψεις όσο γίνεται περισσότερες. Ευχές για μια δημιουργική χρονιά με αγωνιστικό πνεύμα αλλά και βήματα δράσης που να βελτιώσουν την θέση μας στην Εκπαίδευση.

Διενέργεια Εκλογών - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

 

Διενέργεια Εκλογών - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

 

Διενέργεια Εκλογών στα γραφεία της Ένωσης 

  

Διενέργεια Εκλογών σε Παραρτήματα & Τοπικούς Συλλόγους 

  

Πρακτικό Εφορευτικής Επιτροπής – Καταστάσεις Ψηφισάντων 

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΚΑΠ - Σεπτέμβριος 2016

http://img.scoop.it/1ZFWXfpHy-huGpyRkJ2hWjl72eJkfbmt4t8yenImKBVvK0kTmF0xjctABnaLJIm9Το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της ΠΕΚΑΠ - Σεπτέμβρίος 2016.

Όποιος δε λαμβάνει ενημερωτικά δελτία, μπορεί να το ζητήσει από το This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Συνάντηση με ΓΓ του ΥΠΠΕΘ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνάντηση με ΓΓ του ΥΠΠΕΘ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/9/2016 η παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΕΚΑΠ στο ΥΠΠΕΘ, ως απάντηση σε μια σειρά μέτρων που έλαβε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας με τα οποία υποβαθμίζεται η παρεχόμενη Πληροφορική Παιδεία και στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μέλη του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας. Την πλευρά του Υπουργείου εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ Ι. Παντής, ο Διευθυντής Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σ. Μποφιλάτος, ο Διευθυντής Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Γ. Μουστάκας και η σύμβουλος του Υπουργού, Α. Τρίμη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οι οποίοι υποστήριξαν σθεναρά τα αιτήματα του Κλάδου μας.

Αναλυτικότερα η ΠΕΚΑΠ ανέπτυξε τις θέσεις του Κλάδου για:

Read more: Συνάντηση με ΓΓ του ΥΠΠΕΘ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)

 

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

(ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)

 

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ Γ ́ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ Γ ́ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Συνάντηση με τον Υπεύθυνο Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αθήνα, 23 Μαΐου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

Συνάντηση με τον Υπεύθυνο Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 ο Πρόεδρος Ν. Σκίκος, ο Γενικός Γραμματέας Σ. Παπαλέξης και το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. Μ. Καραλιοπούλου, είχαν ενημερωτική συνάντηση με τον υπεύθυνο Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων και Βουλευτή Σερρών κο Α. Μεγαλομύστακα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Γ. Καρράς Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Α. Ασλανίδης στέλεχος του τομέα Παιδείας και Χ. Καρέλια επιστημονική συνεργάτης της Βουλευτού Β Πειραιά Θ. Μεγαλοοικονόμου. Κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που άπτονται της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και κατατέθηκε σχετικό Υπόμνημα θέσεων και προτάσεων.

Η συζήτηση έγινε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα και κύρια θέματά της αποτέλεσαν τα κάτωθι:

  • Επαναφορά εργαστηριακής απασχόλησης.
  • Απόδοση οργανικών θέσεων σε όλους τους μεταταγμένους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος των Ε.Α.Ε.Π. στο σύνολο των Δημοτικών σχολείων της χώρας.
  • Εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος σπουδών σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.
  • Στρεβλώσεις του νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Επαναφορά του μαθήματος επιλογής «Πολυμέσα-Δίκτυα» στη Γ τάξη του Γενικού Λυκείου.
  • Διόρθωση της στρέβλωσης που ισχύει στα Επαγγελματικά Λύκεια, όσον αφορά τα εργαστηριακά μαθήματα του Τομέα Πληροφορικής.
  • Μοριοδότηση ΤΠΕ επιπέδου Ι για τους Καθηγητές Πληροφορικής.

Τα στελέχη της Ένωσης Κεντρώων ανέφεραν ότι η άμεση εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο είναι μέρος των προτάσεων της Ένωσης Κεντρώων για την Παιδεία. Για τα υπόλοιπα θέματα δήλωσαν ότι θα γίνει σχετική επεξεργασία και υποβολή επίκαιρων ερωτήσεων στα πλαίσια άσκησης του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τους υπεύθυνος των Κομμάτων και τις πρωτοβουλίες, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχομένης Πληροφορικής Παιδείας και την ενίσχυση του ρόλου του Πληροφορικού στο σχολείο.

   Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

 

 

Κατεβάστε σε pdf 

Συνάντηση εργασίας του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας -

 Αθήνα, 2 Μαρτίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνάντηση εργασίας με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας

Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, ο Πρόεδρος της Π.Ε.ΚΑ.Π. Ν. Σκίκος και ο Αντιπρόεδρος Σ. Κωτσάκης είχαν συνάντηση εργασίας με τη Σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας Κ. Τρίμη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ι. Κουφόπουλο και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σ. Μποφυλάτο. Στη συνάντηση είχε προγραμματιστεί να συμμετέχει και ο Υπουργός Ν. Φίλης αλλά αυτό τελικά δεν κατέστη εφικτό, λόγω μετάβασης του στο Μέγαρο Μαξίμου για συνεργασία με τον Πρωθυπουργό.

Η συνάντηση είχε διάρκεια δύο ώρες και συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που άπτονται της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,  βάση του Υπομνήματος που κατέθεσε η Π.Ε.ΚΑ.Π. Στα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους χιλιάδες καθηγητές Πληροφορικής οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ήταν ικανοποιητικές και προκάλεσαν ανησυχία. 

 

Για δείτε όλο το ενημερωτικο δελτίο πατήστε εδω